返回列表 回復 發帖

昨晚發夢自己返返下工, 中左唔知咩獎, 有成千萬

昨晚發夢自己返返下工, 中左唔知咩獎, 有成千萬, 但老闆唔夠5分鐘就同我講: <<sean, how is your dieline? we need this today!! you MUST complete before you go>> 結果我既奴性返左來, 一日打工, 一世都係打工
有D人天生係打工格, 皆因性格所至, 就算有日比佢做到老闆, 佢既奴性都係跟住佢, 相反有D人雖然係打工, 但佢既天性會係主導性強, 甚至老闆都會比佢食住, 尼D或者就係所謂真正主人性格。其實我都試過同老闆爆過幾次, 最後老闆都係屈服比我, 我果時我感受到既唔係我既一時勝利, 而係佢既智慧帶出既WIN WIN局面, 講真我幾服佢, 除左佢既氣度同智慧, 仲有佢既EQ, 睇透全局既本事.....我幾時先有佢一半既素質呢.....一個真正老闆既素質

發夢都返工....
仲要夢到中左成千萬都要返工...
睇黎你都幾大壓力=.=
Gracia@2love

我可以跟在你身後 像影子追著光夢遊
我可以等在這路口 不管你會不會經過

發夢都返工....
仲要夢到中左成千萬都要返工...
睇黎你都幾大壓力=.=
Yannyki 發表於 2018-1-19 23:08
其實我係享受工作架,所以就算中左成千萬,D錢都可能大半用來投入工作,理想同女人等等...

其實我係享受工作架,所以就算中左成千萬,D錢都可能大半用來投入工作,理想同女人等等...
sean 發表於 19/1/2018 23:21
女人....
Gracia@2love

我可以跟在你身後 像影子追著光夢遊
我可以等在這路口 不管你會不會經過

女人....
Yannyki 發表於 2018-1-19 23:33
睇相佬話我條命比女人食住

好就女人~唔好就累人~_~
2LOVE名:【小小PooH】
汽車/零件買賣Facebook專頁:>>>按呢度睇下專頁<<<

好就女人~唔好就累人~_~
wingyi1984 發表於 2018-1-19 23:41
咁你果個有冇累人先

咁你果個有冇累人先
sean 發表於 2018-1-19 23:43
邊個??
汽車/零件買賣Facebook專頁:>>>按呢度睇下專頁<<<

邊個??
wingyi1984 發表於 2018-1-19 23:56
你話呢

唔知啵~

而家有時放假都唔知做咩好, 好似除左做野同得閒上下網就冇晒生活咁

放假咪屋企仲悶~_~出街又唔知去邊好-0-

放假咪屋企仲悶~_~出街又唔知去邊好-0-
wingyi1984 發表於 2018-1-20 00:21
所以咪宅男囉

呢排星期日放假都要返工-.-D客偏偏硬係要約晒係星期日=.=

呢排星期日放假都要返工-.-D客偏偏硬係要約晒係星期日=.=
wingyi1984 發表於 2018-1-20 00:29
你係冇時間姐, 我係d時間多到無地方駛
{重要聲明:本網站是以即時上載留言的方式運作,糖燥魚Sugar-fish 對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本網站受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請對有關帖子進行舉報。本網站有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦可拒絕會員刪除一切資源或留言的權利(原創除外),如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。}