返回列表 回復 發帖

[原創] 小明番工聽電話小趣事

我係負責聽公司main line, 成日都有D人會打錯電話,

今次分享下一D比較好笑既打錯電話故事~

[1]
我公司係做network cabling, 負責幫企業做網絡拉線.
有一日大約5:00p.m.
我: 午安[公司名]
小姐:我想問下你地今日收幾點?
我: 6:00 p.m.
小姐: 咁我而家過黎啦
[我以為係送貨黎, 但又唔似]
我: 唔好意思, 我想問下你過黎做咩?
小姐: 我想黎試BRA架.
我: 唔好意思呀小姐, 我諗你打錯了.
小姐: 呃..唔好意思..[之後收左線]

之後我笑左..

下次再分享~你地有都可以分享下~~

我又有吖!
我都係要接公司電話,有一次⋯
我:「你好[公司名]我姓[X]請問有咩幫到你?」
小姐:「要一個楊州炒飯,一個干炒牛河⋯」
我:「小姐我地呢度係[公司名]無飯食架!」
小姐:「唔好意思打錯」
秒收線

我同事話我應該照應佢,同佢落單
Gracia@2love

我可以跟在你身後 像影子追著光夢遊
我可以等在這路口 不管你會不會經過

正呀,,我試過係打黎約做FACIAL- -

我試過打有人打黎我手機....叫我收貨添啦
講到我名.....講到地址.....
之後我話....咪住你邊位呀
我好似無定貨WO
你打幾號電話呀
後來佢先知打錯
樂仔是也

我又有吖!
秒收 ...
Yannyki 發表於 2018-1-17 12:06
如果我接到外賣電話...我實同佢傾....
樂仔是也

我試過打有人打黎我手機....叫我收貨添啦
講到我名.....講到地址.....
之後我話....咪住你邊位呀
我好似無定貨WO
你打幾號電話呀
後來佢先知打錯
ha_pi 發表於 2018-1-17 14:18
但講到你名同地址WO???詐騙電話?

但講到你名同地址WO???詐騙電話?
陳小明 發表於 2018-1-17 14:51
應該係公司訂貨比錯資料對方
樂仔是也

我又有吖!
秒收 ...
Yannyki 發表於 2018-1-17 12:06
照落單~等佢叫左咁耐都無得食~XD
2LOVE名:【小小PooH】
汽車/零件買賣Facebook專頁:>>>按呢度睇下專頁<<<

唔夠我勁
我有次打電話比人...A君
(時間:差不多凌晨1點)

我:喂~做緊咩
A君:返緊工呀...
我:轉左工?做咩架?
A君:轉左2個月.做廚房,之前做工程
(心諗,點解咁奇怪既,就問佢...)
我:你係唔係柴灣?
A君:係呀,,,又知我住X灣既?(X係聽唔清)但我宜家住屯門
(再諗突然搬左屋既,但繼續傾左5-6分鐘)
我:你...你叫咩名?
A君:我叫易...
我ER...我可能打錯電話了...
A君:我都覺得係...
我:哈哈....唔好意思...打錯電話...但我地都好神奇,完全唔識都可以傾5-6分鐘....咁你會不會繼續傾?
A君:好呀
我地繼續傾多半個鐘

但我本身打比果個人係住柴灣,做工程,想轉做廚
結果A君係宜家做廚,之前做工程,佢係台灣有頭家,但人住在屯門
所以一開始覺得岩D唔岩D既情況

唔夠我勁

A ...
~楓兒~ 發表於 17/1/2018 15:58
最威都係你啦!咁都識到朋友仔
Gracia@2love

我可以跟在你身後 像影子追著光夢遊
我可以等在這路口 不管你會不會經過

唔夠我勁

A ...
~楓兒~ 發表於 2018-1-17 15:58
咁都得?
痴膠紙的痴漢啲膠紙好鬼痴

唔夠我勁

A ...
~楓兒~ 發表於 2018-1-17 15:58

最威都係你啦!咁都識到朋友仔
Yannyki 發表於 2018-1-17 16:40
之後,我都有KEEP住搵佢,反而我果個朋友就冇搵了XD

到今日,識超過年半了

小魚兒 發表於 2018-1-17 16:45

咁都得?
路邊的痴漢 發表於 2018-1-17 16:44
吹水怪
{重要聲明:本網站是以即時上載留言的方式運作,糖燥魚Sugar-fish 對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本網站受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請對有關帖子進行舉報。本網站有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦可拒絕會員刪除一切資源或留言的權利(原創除外),如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。}