返回列表 回復 發帖

今時今日香港仲有咩可以撈?

唉~~灰晒

唉~~灰晒
sean 發表於 2018-1-10 00:04
大把野可以做, 大把銀可以搵.
問題在你有冇咁既心同力去做.

唉~~灰晒
sean 發表於 2018-1-10 00:04
灰乜?你唔係好決心攪好你檔野?
人生得意須盡歡 莫使金樽空對月
天生我材必有用 千金散盡還復來

太有理想的人係辛苦d

咩都可以撈架~
問題係撈唔撈得起之嘛

太有理想的人係辛苦d
海星 發表於 2018-1-10 12:08
我覺得唔關理想事

今時今日既社會小市民係打工比較好

咩都可以撈架~
問題係撈唔撈得起之嘛
卡 發表於 2018-1-10 14:27
咁僗d乜可以風山水起?

我覺得唔關理想事
花無缺 發表於 2018-1-10 14:32
佢話有一百億但唔可以工作,佢唔要一百億,要理想!

我真心覺得佢不吃人間煙火

但好on _9

小魚兒 發表於 2018-1-10 14:38
同意

大把野可以做, 大把銀可以搵.
問題在你有冇咁既心同力去做.
花無缺 發表於 2018-1-10 11:40
有實有心,力都有,只怕冇才

灰乜?你唔係好決心攪好你檔野?
海星 發表於 2018-1-10 12:07
係,但一樣會灰

太有理想的人係辛苦d
海星 發表於 2018-1-10 12:08
我吾算

咩都可以撈架~
問題係撈唔撈得起之嘛
卡 發表於 2018-1-10 14:27
Exact7ly

小魚兒 發表於 2018-1-10 14:38
打工,我做吾長
{重要聲明:本網站是以即時上載留言的方式運作,糖燥魚Sugar-fish 對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本網站受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請對有關帖子進行舉報。本網站有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦可拒絕會員刪除一切資源或留言的權利(原創除外),如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。}