返回列表 回復 發帖

有冇人知咩機構有得比人申請擺市集

如題, 我想申請個市集攤位, 平平地, 有個位比我馮星期六, 日去擺檔賣自己既作品
聽聞有好多活化區耐唔耐都有市集活動, 我想試下

其實我覺得你可以租啲格仔舖,平平地試下出面啲人喜不喜歡,有人幫親,就有巿場,又不會有太大風險.
因為都有不少人流,你可以試下放出去賣,就算唔係賣都有可能人啲人會用來做佢公司啲GIFT.
你可以考慮下.

如題, 我想申請個市集攤位, 平平地, 有個位比我馮星期六, 日去擺檔賣自己既作品
聽聞有好多活化區耐唔耐都有市集活動, 我想試下
sean 發表於 2017-11-6 00:55
唔知.

其實我覺得你可以租啲格仔舖,平平地試下出面啲人喜不喜歡,有人幫親,就有巿場,又不會有太大風險.
因為都有不少人流,你可以試下放出去賣,就算唔係賣都有可能人啲人會用來做佢公司啲GIFT.
你可以考慮下. ...
四眼的女人 發表於 2017-11-6 01:02
唔同, 我要既係一張台, 一個攤位, 我會親自駐場, 派傳單, 自己直接宣傳間workshop
我唔止係賣件產品, 我係想起市集推廣我間workshop, 所以格仔舖唔啱我

唔知.
海星 發表於 2017-11-6 01:21
如果有時見到有機構招募檔主, 影張相email比我呀

如果有時見到有機構招募檔主, 影張相email比我呀
sean 發表於 2017-11-6 01:23
Ok

我耐唔耐都見到一d領展商場係商場中間位置租d臨時位比人推廣課品,如食物,保險,日用品,文具等等,你可以去領展問

除領展商埸,其他商場都有係d空地方租d臨時攤位,如大埔超級城,我早幾日去過見到

我耐唔耐都見到一d領展商場係商場中間位置租d臨時位比人推廣課品,如食物,保險,日用品,文具等等,你可以去領展問
海星 發表於 2017-11-6 01:34
領展? 見到我都想問下, 不過如果貴就唔駛考慮了
我耐唔耐見到有d社福機構或市場推廣公司會起D空地, 公園, 海濱長廊等搞市集
我有個FRIEND搞開手工藝, 佢好似都有參加開, 我都會問下佢

領展? 見到我都想問下, 不過如果貴就唔駛考慮了
我耐唔耐見到有d社福機構或市場推廣公司會起D空地, 公園, 海濱長廊等搞市集
我有個FRIEND搞開手工藝, 佢好似都有參加開, 我都會問下佢 ...
sean 發表於 2017-11-6 01:39
你打去領展問,貴唔貴我就唔知!

你打去領展問,貴唔貴我就唔知!
海星 發表於 2017-11-6 01:44
領展租個場比人姐, 打比佢地無用, 要搞到搞個活動既機構先得

領展租個場比人姐, 打比佢地無用, 要搞到搞個活動既機構先得
sean 發表於 2017-11-6 01:49
有分別?唔明!你打比活動機構好d咩?打比領展直接d喎!

有分別?唔明!你打比活動機構好d咩?打比領展直接d喎!
海星 發表於 2017-11-6 01:53
領展唔會理的, 佢地只係負責租務

領展唔會理的, 佢地只係負責租務
sean 發表於 2017-11-6 01:58
我唔係幾明,算啦

打1823問下
KAKA
{重要聲明:本網站是以即時上載留言的方式運作,糖燥魚Sugar-fish 對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本網站受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請對有關帖子進行舉報。本網站有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦可拒絕會員刪除一切資源或留言的權利(原創除外),如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。}